2010. szeptember 30., csütörtök

Mit rontok el?

Kedd óta gyermektelenek vagyunk Apával. Egészen vasárnapig Dédiznek a gyerkőcök, az első olyan alkalom, hogy a lakásban egyetlen gyerek sincs.. :)
Nagyon furcsa érzés, bár - kövezzetek meg érte- kicsit jó is. Jó érzés nem főzni, jó érzés 9-ig aludni, hajnal 1-ig x-boxozni, dvd-zni, csavarogni Apával... Jó a csönd...
Kihasználok minden percet, mert tudom, hogy egyhamar nem lesz ilyen lehetőségünk, amikor kettesben lehetünk.  Hiányzott ez már nagyon nekünk.
Hogy hogy is vannak a palántáink? Nos, én leginkább a Dédiket féltettem, és leginkább Bencétől. Annát kenyérre lehet kenni, egyedül alszik, drága pofa. Bence viszont..
Lassan 2 hónapja küzdünk az altatással. 10 óránál korábban nagyon ritkán tudjuk letenni, szenvedünk, ő feszít, aztán kiröhög. Napközben 2 körül tudom elaltatni, valószínűleg ez már késői, de korábban, ha megszakadok sem hajlandó aludni..
Hát ezért féltettem a Dédiket, mert azért mégsem mai csirkék, és ,ha Bence nem alszik időben, akkor fárasztóak a napok..
Fölöslegesen aggódtam... Én nem tudom hogy csinálják, de a gyerekek napközben negyed 1-kor alszanak, este pedig fél 8- 8 között már szintén ágyban vannak! Ezek szerint én, mi kapjuk a műsort itthon.
Pedig próbálkozunk, mindent úgy csinálunk, mint nagyobbik csemeténknél, és a kis tökinél mégsem válik ez be.. Nem tudom mit rontok el...

2010. szeptember 23., csütörtök

Bence és a csúszda

Tegnap fórumos talin voltunk Bencével. Nagyon jól éreztük magunkat, egész nap az udvaron voltunk, a hely tényleg egy gyerekparadicsom!

Bence beült a virágoskertbe,bemászott a bográcsozóba,és csúszdázott, és hintázott rendületlenül.




2010. szeptember 17., péntek

Zavarunk..

Anna tervezi az életét...Gáborral (a szomszéd kisfiúval) él majd együtt. A kislányuk Bianka lesz, a kisfiuk Pintó (honnan ez a név??!). 
Elmeséli, hogy ő majd dolgozni fog az iskolában (ne legyél pedagógus!),addig Gábor itthon lesz a kicsikkel. :)

Közli azt is, hogy ők itt fognak lakni a lakásban. 
Én: és mi hol leszünk akkor Apával?
Anna: Hát egy másik házban, ahol nem zavartok minket a kicsinyeinkkel!

:)  :) 

2010. szeptember 10., péntek

Záróra!

Elhatározásra jutottam,bezárom a blogomat a nyilvánosság előtt. Régóta érlelődik már bennem, most jutottam el odáig, hogy szükségét érzem. 
Az okokat meg fogom írni, amint nem lesz nyilvánosan olvasható.
Nagyon szívesen küldök meghívót bárkinek, nem szabok kritériumot, ha eddigi ismeretlen olvasó szeretne tovább olvasni, rajtam nem múlik! 
Egy hétig még nyitva hagyom, ha addig bárki szeretné továbbra  is követni az irományaimat, elég, ha küld egy megjegyzést az elérhetőségével, vagy pedig a mail címemre megereszt egy levélkét. (apocsini@gmail.com)

Meglepetézések

A fiam és a lányom mindig tudnak meglepetéseket okozni.. 
Bence 5. napja cumi nélkül létezik! Ez nálunk naagyon nagy szó, aki ismeri őt,az tudja, hogy fiacskám erősen cumifüggő volt, ha számosítani akarok, akkor a nap 24 órájából minimum 20 órát bedugaszolt szájjal töltött.
Ennek eredménye volt, hogy a folyamatos gagyogását mi csak hümmögésnek hallottuk.. Hangsúlyosan, hosszan hümmögött, ezért mi már csak Kennynek neveztük (by South Park).
..és hogy mennyire igaz az, hogy minden rosszban van valami jó: 5 napja közelebbről is megismerkedett a 400 grammos Sudocreammel. Kitunkolta, magára kente, majd az összes (2 db) cumiját beletemette a még megmaradt krémbe. Cumik a kukában landoltak,Apának telefon, hogy cumivásárlást betervezni. Csakhogy Apa du. ért haza, és még ott volt egy alvás. Na de hogy alszik el a gyerek cumi nélkül?
Flexibilis Anyuka szintén flexibilis lányával kitalálta, hogy Anna egyik cumiját kisterilezzük, és kölcsönkapja. Képzeletben megveregettem a vállamat, csakhogy Bence mást tervezett..
Az én sznob fiam ugyanis ívben köpte ki a cumit. Gondoltam, majd félálomban becsempészem a szájába. Be is próbálkoztam, mire Pubim kinyitotta a szemét, kiszedte a cumit, vágott egy fintort, majd belegyömöszölte az én számba...
Így cumi nélkül aludt el.
A délután folyamán az újonnan megvásárolt, már bevált cumival is bepróbálkoztam, csalogattam ,mint Morzsit a csonttal, de a fiam rámnézett, majd a cumira, és rázta a fejét, hogy ne!Ne!
Többször megpróbáltam, Bence ellenkezett, aztán elgondolkoztam.. (mert azt is tudok néha)Hát hülye vagyok én? Örülnék, hogy nem kell neki a cumi, egy macerával kevesebb, mi a fészkes fenének tuszkolnám a szájába? Eldugtam a cumikat, és meg voltam győződve róla, hogy max. estére kérni fogja. 
Megint nem lett igazam,mert facskám azóta nem kereste a cumit, nélküle alszik, létezik. Leállt a szerről! :)
Sosem gondoltam volna, hogy neki ez ilyen könnyen fog menni.

Annám meglepetése pedig: A leányzó 2 hete oviba jár. Mégpedig folyamatosan! Rekordot döntöttünk , eddigi folyamatos oviba járása 4 nap volt. Vagy az orrmandula kivétel miatt, vagy a Ribomunyl miatt, vagy a kettő kombója, de MÉG nem beteg (lekopogtam, tegyétek ti is!), én pedig nagyon boldog vagyok!