2010. december 29., szerda

2010. december 22., szerda

Békés, boldog karácsonyt kívánunk mindenkinek! 

 

Már megint..

Veszélybe került a Karácsonyozásunk.
Bence szombat óta beteg, hétfőn kihívtam hozzá a gyerekorvost, hogy adjon valami csodaszert, mert harmadjára esik vissza a nyavajába, és jön a Karácsony. Kapott is antibiotikumot, hát én még ilyen betegnek nem láttam!
2 napig 10 percenként szívtam az orrát,bugyogott a takony belőle, 2-3 órás folyamatos köhögő rohamok voltak rajta. Az orra tiszta piros. Mivel fehér,érzékeny bőrű,ezért minden meglátszik rajta azonnal, így a szeme is csupa piros volt.Nagyon sajnáltam.
Ma reggelre klasszisokkal jobban van, nem mondom, hogy 100%-os ,de jó úton haladunk...
Azért írtam többes számban, mert én szintén szombat óta dögrováson vagyok, tegnap már elment a dokihoz (ÉN!), kiderült,hogy arcüreggyulladásom van. Kaptam antibigyót,infrázom,és mára én is sokkal jobban vagyok.
Holnap hazamegyünk anyumékhoz,ha törik,ha szakad.

2010. december 16., csütörtök

Dokinál gyerekekkel

Ma családi kirándulást szerveztünk: reggel ugyanis kontrollra mentem méhszájseb hibernálás ügyében.
Eleve két gyerekkel mire összemotyóztunk, 9-re értünk be. 
Hát mit mondjak, mi voltunk az elrettentő példa a folyosón,hogy miért is ne vállaljon az ember gyereket. Pláne kettőt!Mondjuk,akik ott ültek, azoknak már veszett fejsze volt, mert 90 %-uk pocakjában ott volt a reprodukciójuk..
10 perccel érkezésünk után kiderült, hogy a dokim vizsgáztat, a vizsga időtartama 2 óra. Micsoda?? 2 óra?? Annyi idő alatt a gyerekeim szétszedik a kórházat!
Bence teljesen meg volt kergülve, vagy minden létező szobába be akart nyitni, kezdve az öltözőtől az UH szobáig, vagy tilosban járt ,vagy lépcsőzött volna. Miután mindezt nem hagytuk, következett a hiszti: két kis kezét a szeme elé tette, és teátrális mozdulatokkal csapkodta az arcát, és bőgött.. Nem érte el a célját, mert minket nem hatott meg, a Kismamák/Papák pedig kiröhögték (ahelyett, hogy minket sajnáltak volna.. Na de majd megtudják..: )
Aztán Annának folyamatosan volt valami nyűgje, éhes volt, majd szomjas, közben folyt az orra, és többször is pisilnie kellett, mert hát tetszett neki a budi..
A negyedik ilyen sorozata után őt is kiröhögték.. Nekem csak a szemem tikkelt.
Anna elkezdett énekelni, közben a padon ülve lóbálta a lábát. Ugyanazon a padon egy nagy pocakos Kismama olvasott, a láblóbálással kicsit ringott a pad.. Na hát azokat a gyilkos szemeket,ahogy felpillantott a könyvéből.. Párszor szóltam Annának, hogy ne csinálja, de hát, ha a csaj ennyit nem bír ki,hogy énekelt mellette édesen egy 4 éves, közben enyhén ring a pad.. Majd ő is megtudja! :)
Bence azzal folytatta, hogy a 30 dkg Fornettit egyenként kiszedegette a zacskóból,egyet beleharapott, majd tömte a szánkba, hogy együnk már! Ellenkezni nem lehetett,mert jött a színpadias kiborulása.. 
A vége felé volt földhöz vágás is, itt már nem érdekelt ki néz, ki nem néz, és nem foglalkoztam vele,csak röhögtünk Apával :)
Gondolom nem kötötték össze az ott ülők az én arcomat a Tökéletes Anyuka képével, de nem is érdekelt már.
A doki végül megjelent, és hamar be is hívott,felteszem azért, mert túl hangosak voltunk,mint egy olasz család..:) 

2010. december 14., kedd

Visszaszámlálás karácsonyig..

Na hát ilyen sem volt még... Annyira karácsony centrikus vagyok, hogy minden évben már november elején örülök,hogy mindjárt jön a Jézuska.
Emlékszem,Apuval annyira imádtuk ezt az ünnepet, hogy december 25-én Apu nagy szomorúan mondta, hogy még 364 nap,mire újra karácsonyozunk...:) 
Apu szülinapjáig állni kellett a fának,ha csak kóró maradt,akkor is! ). Amikor Anyu január 23-án elkezdte lebontani a fát, mi direkt sztrájkoltunk,és nem voltunk hajlandóak felkelni az ágyból,hogy megnehezítsük Anyum dolgát. Volt, hogy délig feküdtünk, Anyu pedig szívbajt kapott,hogy nem halad :)
Aztán emlékszem, hogy Apu sosem díszített fát, de annyira komolyan vette a Karácsonyozást, hogy nem is volt hajlandó megnézni az előkészületeket! Inkább elvitt minket Nagymamán testvéréhez, amíg Anyumék fát díszítettek,és ő is velünk csodálkozott rá a fára.
Hazafelé jövet körbe vitt a városban, mi pedig Öcsémmel számoltuk az ablakban lévő fákat, versenyeztünk, hogy ki látott többet.
Szóval ezekért a  hangulatokért imádom a Karácsonyt.
Idén viszont annyira nem volt karácsonyi hangulatom, hogy ilyen még sosem volt..
1 hete viszont Angyalkák jártak nálunk, és így minden esély megvan arra, hogy tudjunk mi is karácsonyozni ;)
Szóval szépen lassan megérkezett a karácsonyi hangulatom, de olyan lassan és későn, hogy most kaptam észbe, hogy jövő héten már Szenteste lesz! Úristen!
Nem tudtam kiélvezni az előkészületeket! :)

2010. december 6., hétfő

Hétvégénk

Hát izé..Az önálló alvás projekt a hétvégére felfüggesztésre került.
Itt voltak ugyanis Nagyimék (gyerekeknek Dédusék), és Dédus imádja ringatva elaltatni Bencét. Most mondjam neki, hogy ne csinálja? Úgy döntöttem, hogy nem veszem el tőle ezt az élményt, így ringatós altatásban volt része Bencének.
Tegnap Apa újfent megpróbálta lerakni ringatás nélkül, és nem felejtette el a fiacskám eddigi tudományát! 
2 óra múlva viszont sajnos már ébredt is sírva, mert persze megint itt tanyázik nálunk a betegség.. Nagyon csúnyán köhög, ez ébreszti fel éjjel többször is. Kapott lándzsás utifű szirupot, reggel köptetőt adok neki, és reménykedem, hogy a mai éjszaka jobb lesz..
Közben járt náluk a Mikulás is. Komolyan mondom, ha Dédusék nem lettek volna itt, a csizmákba maximum vöröshagyma és virgács került volna, tekintve az anyagi helyzetünket. (Milyen helyzetünket? Nincs is helyzetünk..)
Szóval volt Mikulásozás, kaptak a gyerekek a falra dekorációt, Annám közölte, hogy eddig a szobájuk emberszoba volt, mostmár gyerekszoba lett :)

2010. december 1., szerda

Day 2.

Megbeszéltük Apával (pontosabban én közöltem vele ), hogy felváltva tanítjuk aludni Bencét. Igenis érezze csak ő is, hogy nem mindig egyszerű az élet gyerekkel.
Apa bevitte, én dörzsöltem a markom, hogy ,na most megtudja! Aztán 10 perc múlva kijött a szobából azzal, hogy alszik...
Ez a gyerek engem szívat! 
Apa azt mondja, hogy lefeküdt mellé ő is a matracra, Bence egyszer lenézett, hogy ott van-e ,majd elaludt.. 
Basszus,semmi röhögés, pislogás,krokodil gyilok... 
Vajon mit szólna Apa, ha azt mondanám neki, hogy, mivel ilyen jól megy neki ez az altatás projekt, ezentúl ő  fekteti le a fiunkat? :)