2011. február 25., péntek

Farsang

Csak nem akar jönni ez a tavasz...
Anna hétfőtől ismét oviba jár,aztán mára be is fejeztük a heti ovilátogatást, sikerült 4 nap alatt elkapnia valamit.
Kicsit megy a hasa,és taknyos. A farsangot még legalább kibírta betegség nélkül,szegény már másfél éve farsangra szeretne menni. 
Az Anna Peti könyvek hatására már kezdetektől fogva szőlő akart lenni,majd Piroska. Végül szőlő ÉS Piroska.. Amikor említettem neki,hogy nem fog menni két jelmezt egyszerre viselni, lazán közölte, hogy majd átöltözik félidőben. Igazi csajszi...:)
Végül erős szülői ráhatással sikerült elérni,hogy Túró Rudi legyen. Szerencsére ez is szerepel az Anna Petiben, de ilyen jelmezünk legalább volt, mert a Mama varrt egyet. Szülő-gyerek: 1:0 :)




A képeket tekintve egyenlőre ennyi, mert a farsang zártkörű az oviban, az Óvó nénik fényképeznek, és felteszik egy közös tárhelyre.

Bence alvásáról újabb hír: mostmár nappal is magától alszik el, tehát elfelejthetjük a ringatást, járkálást. Igazi nagyfiú lett, már csak a tápszert kellene elhagyni, de az véletlenül sem megy! Valahogy sosem akar vacsorázni normálisan. Pedig alapjában véve jó evő, kevés dolgot nem szeret, de a vacsora mégis sarkalatos pont nála.

2011. február 4., péntek

Anna beszél

Tegnap este vacsorázunk, a favorit a mézes kenyér. Nagyon gyorsan falja, és már kéri is a következőt. Én a sajátomba még bele sem harapok, már kenhetem a következőt. Ragad minden a méztől, a kés, az asztal, a kezem. Dúlok-fúlok, erre 
Anna: Anya! Ma nem vagy túlzottan boldog! 
-------------------------------------------------------------------- 

Anna: Anya! Én téged nagyon szeretlek! Jobban szeretlek, mint a nyalókát! 


:) :) :)

Bölcsis lesz?

Bölcsis viziten voltam tegnap. Bence augusztustól bölcsődés lesz, legalább is ez a tervünk (na nem a vágyunk).
A bölcsi nagyon szép! Hangulatos, szépen berendezett, nem zsúfolt, tiszta fürdővel és pelenkázókkal. Maximum gyerek létszám 14 fő. Amikor bementem, olyan kis nyugisak voltak, nem volt kiabálás, rohangálás, sírás... Meglepődtem.
Kb. 2 hét múlva kapunk telefonhívást, hogy felvételt nyertünk -e ,de ami a vicc, hogy ez előfelvétel! Közel sem biztos ugyanis, hogy el is tudja kezdeni a bölcsit.. Azt majd június táján tudjuk meg. 
Ráadásul megemlítettem Bence szívproblémáját, hát erre rögtön vinnem kell be róla papírt, mert a bölcsi orvosnak látnia kell, hogy VÁLLALHATÓ -E  így a gyerek... Mondtam ugyan, hogy semmilyen különleges bánásmódot nem igényel, nem szed gyógyszert, dehát mégis... Aztán megkérdezte, hogy nem lilul a szája? Jézusom dehogy! Egészséges, eleven kisfiú! Ha emiatt utasítják el Bencét, (amit nyilván nem tudok meg), akkor nem fogom annyiban hagyni...
Jó lenne ez a bölcsi...Össze sem lehet hasonlítani az itteni bölcsivel! (mert ,ahová íratom, az Soroksáron van).
Nagyon furcsa érzés, hogy el kell tőle is válnom, és ott kell hagynom, más pelenkázza, más eteti,altatja... Nem örülök...