2011. január 27., csütörtök

Rólunk

Eléggé elhanyagoltam a blogot mostanában, de mentségemre legyen mondva, hogy ez a téli idő, az ünnepek elmúlása, a betegségek annyira befelé fordulttá tettek még engem is, hogy felkelni sem volt kedvem.
Na de lassan vége a januárnak, aztán majdcsak battyogunk kifelé a télből. (Érdekes, a tél a kedvenc évszakom, most mégis úúgy várom a tavaszt! :) )

Nem számoltam be az aludni tanulok projektünkről...Elkezdtük, és nem fűztem hozzá nagy reményeket, legalább is rövid távon nem...
Bence ismét bebizonyította, hogy ami nekem hatalmas lépés, az neki roppant természetes dolog....
A projektünk 4. napján Bence egyedül aludt el! azóta (már lassan másfél hónapja) bevisszük, puszit kap, betakargatjuk, kijövünk...és ő bent marad! Mindezt olyan átmenet és hiszti nélkül értük el, hogy megkockáztatom, a fiam egész eddigi életében csak erre várt, nem a hülye Anyja ringatására! :) 
Napközben azért ez még nem megy, de baromira nem érdekel, ha napközben altatnom kell, kb. 5 perc alatt elalszik. Szóval bódottá van!

2 éves összegzésünk:
13500 gramm , 89 cm, 16 fog . 
Jó evő, a gyümölcsöket háttérbe szorítja, de nagy zöldség pusztító, így nem aggódom. Nem édesszájú.
A beszéd terén nem virít akkorát, mint alvásnál..Gyönyörűen hangsúlyoz, kerek mondatokban beszél....csak érthetetlenül. :)  Azért némi fejlődési tendenciát mutat a gyerek, van pár szava: Apa,Aja, tejü (telefon), cica, dödöjűű (gyönyörű), tidá (virág),vava (kutya), kb. ennyi...
Mindent megért és megérttet velünk. kezünket fogva visz oda, ahonnan szeretne valamit, felmászik ránk, mint egy kis csimpánz, és kiszolgálja magát a hűtőből, megmutatja, mit szeretne. Ha első kézrángatásra nem mozdulunk, akkor elkezd simogatni ,majd utána rángatni, mintha ezzel elérne bármit is (rendszerint el is ér..: ))
Imád autózni, tologatja őket, nézi a kerekeit. Szereti a kirakókat, pötyizik, formaberakózik. 

Annám 4 évesen:
15 kiló,102 cm, 20 fog.
Rossz evő, zöldség ,gyümölcs tiltólistán van számára, a krumplit szereti, de nagyon nehéz  a kedvére járni.
Édesszájú, de a sütikből is válogat, ha gyümölcsöt lát benne, akkor inkább nem kéri.
Nagyon szépen, választékosan beszél. Ezt nem az én elfogultságom mondja, először az oviból kaptam visszajelzést. Az Óvó nénik mondta, hogy el vannak ájulva tőle, hogy micsoda szókincse van, és milyen felnőttes megnyilvánulásai. :) Másnap a Doki nénik dicsérte meg ugyanezért.
A státuszon a számolással is levette a Doki nénit a lábáról. Meghallották, hogy elkezd Anna számolni. Elkezdték számoltatni, és csak ámultak, majd közölték, hogy 5 éves szinten van a csajszi :)
A játék a mindene, szerepjátékozik egész nap. Bármivel képes szerepjátékozni, múltkor pl. színes ceruzákkal bábozott. Gyurmázáskor sem az alkotásra koncentrál, hanem bábozik a gyurmákkal :)
Nagyon szereti a könyveket, az Anna Peti még mindig nagy kedvenc (karácsonyra bővült a könyvtára), és a Bartos Erika féle verses könyveket is szereti, kívülről fújja a verseket.
Nagyon szép hangja van, szépen és tisztán énekel,ami ritka ennyi idősen.
Jó a humorérzéke :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése