2010. június 24., csütörtök

Válság

Kivételesen egy kis hír a családunkról. Persze összefügg a gyerekekkel is, de mégsem olyan szorosan.
Szóval Apa állástalan informatikus lett. 2 hete minden előzetes nélkül fogták és szimplán kirúgták. Létszámleépítés. 

Gőzerővel munkát keresünk neki, mert van lakáshitel,kocsihitel (valószínűleg a kocsit hagyjuk, hogy elvigye a bank), személyi kölcsön és A hitel...Próbálunk intézkedni ez ügyben is, így ma egész de. úton voltunk...
OTP: érdeklődtünk fizetésképtelenség miatt hitel halasztásról.. Namármost. Személyi kölcsönre van biztosításunk, és abban van fizetésfedezeti is, így ezt megússzuk. Lakáshitelre is van megoldás ,azt mondja a csaj.. Azaz hoppá! Melyikünk a közalkalmazott? Kihúzom magam, hogy biza ÉN! Hát akkor storno a haladék, vagy bárminemű könnyítés, mert ,mint közalkalmazott, állami fedezet van a hitelen, így nincs segítség. Hurrá. Mi van még, Hát egy A hitel... Óó igen, sajnálkozik a csaj. 3 hónap után ,ha nincs elegendő számlaforgalom (már pedig miért lenne) ,akkor kiszámlázzák a mínuszban lévőt összeget. Erre kérhetnénk haladékot vagy törlesztést, de csak abban az esetben, ha minden más hitelünk rendszeresen törlesztve van... és mivel a személyi kölcsönt nem tudjuk fizetni, erre nem adnak sem részletfizetésit, sem haladékot. Addig pedig, amíg nem tudjuk visszafizetni, az OTP minden hónapban levesz annyit, amennyit tud.. Márpedig akkor a lakáshitelt sem lesz miből törleszteni, mert azt az én Gyed-emből vonják havonta. Ha viszont leszedik az A hitelre, már nem lesz rajta pénz..Sírjak vagy nevessek?

Aztán útközben Anna nyöszörög, köszörüli a torkát. Nézem, a nyelvén egy centis hólyagszerű valami. Gyorsan kanyarodunk az orvoshoz, vírusos aphta, a torkán is van jó pár ,ezért köszörüli. Ecsetelés, ne egyen narancsot (nem is tudom hogy fogja megállni..:) ) , és lassan gyógyul. Ha fáj, Panadol..

Így kérem, ha bárki, aki ide téved ,és véletlenül állást tud ajánlani, az én  informatikus, dolgozni vágyó Apacsekemnek, szóljon nekem! Nem szoktam kuncsorogni, nem is szeretek, de most kénytelen vagyok...


Szóval ezek mennek, meg a bárányfelhők....

2 megjegyzés:

  1. Sajnálom nagyon:( Nézd meg a cégem honlapját, folyamatosan keresnek hardver- és szoftverfejlesztőket (itt van az európai fejlesztési központ és jó szakember mindig kell).

    http://hu.bosch.com/content/language1/html/3155.htm
    Üdv: Vickybabe

    VálaszTörlés
  2. Nagyon köszönöm, megnézem!

    VálaszTörlés