2013. május 21., kedd

Soma, azaz Cullenék végzete....

3 gyermekem van. Ezért mondhatják rólam, hogy tapasztalt Anyuka vagyok, de én ezt a szót nem szeretem használni. Inkább rutinosnak mondanám magam, mert 3 gyerekkel már megtanultam, hogy bármikor érhet meglepetés, bármikor elszúrhatok valamit, vagy megnehezíthetem a dolgomat, tapasztalat ide vagy oda..:) 
A hozzátáplálás már ,mondhatni rutinból megy. Szeretek főzőcskézni, és Soma igazán hálás közönség, ha élelemről van szó.
Tudom azt is ,hogy vannak ételek, amik később meglepetést okozhatnak...Például a lencsés széklet irtózatosan büdös, a cékla beszínezi a pisit és a kakit, tehát nem kell agyvérzést kapni, hogy aranyeres a gyerek. A spárgától büdös a pisi. Ezek már nem újdonságok számomra.
A héten Somának zöldbabfőzeléket főztem, a barátnőm pedig rákérdezett, miért nem teszek bele fokhagymát...Tényleg, miért is? Ez kimaradt eddig Soma életéből, sőt, Bencének is talán csak párszor adtam. Annáról már nem is beszélve, első gyerek agyonféltve, hogy a fokhagyma mutáns élősködővé alakulva kirágja majd a gyomrát..;)
Szóval Somának belefőztem 2 gerezd fokhagymát, ő pedig repkedve a boldogságtól bepuszilta a jó nagy adag zöldbabot pipimellel, fokhagymásan....Nem is értettem, miért nem adtam eddig Bencének sem belőle többször..aztán rájöttem...
Cirka fél óra múlva az én erjedt nyálszagú gyerekem (ami nekem a világ legjobb illata, imádom szagolgatni :) ) olyan bűzt árasztott magából, mint ,aki 6 iskolakört lefutott. Izzad a gyerek, konstatáltam, majd rájöttem, hogy egy 8 hósnak nem lehet oroszlánszaga...Végül leesett ,hogy a fokhagyma a ludas! 
A gyerek pórusaiból áramlott a fokhagyma bűz (és nem a szájából!), egyszerűen nem lehetett megmaradni a közelében! Olyan szaga volt, mintha bepácoltuk volna a fiunkat, simán tudtuk, merre jár a lakásban, csak menni kellett a kondenzcsík után..
Ezt még megspékeltük azzal, hogy Apa hazajött Anyósoméknál történő sütögetésből jó füstösen, és magához ölelte  a pácolt gyereket... Így lett Soma flekkenszagú, jó kis fokhagymás pácban sült tarjára hajazott a szaga...
Én nem tudom, mit lehet kezdeni ezzel a bűzzel, de a gyereket alaposan megfürdettem, kapott jó kis fürdetőt magára, a hajára, bekentem testápolóval, szellőztettem, de semmi hatás! 
Letettük aludni, és amikor bementem a szobába, nem lehetett csukott ablaknál megmaradni, olyan bukéja volt! És higgyétek el, nem túlzok, én nem tudom, hogy a gyerek bőrlélegzik, vagy mit csinál, de 2 gereszd fokhagymától átment görénybe... 24 órán keresztül..
Szóval a nagy tapasztalat ellenére leszűrtem a tanulságot: nincs fokhagyma! Hacsak...elgondolkoztam azon, hogy vajon szúnyogriasztónak beválna-e Soma..Ha, mondjuk kap jó kis fokhagymás cuccot, majd folyamatosan a közelében tartózkodunk, akkor lehet ,hogy a szúnyogokat kipipálhatnánk..:)

1 megjegyzés: